Memòria-CEA-2014Benvolguts afiliats,

Amb el tancament i la corresponent redacció de la Memòria de l’any 2014, esperem deixar enrere una etapa plena de dificultats per a les nostres empreses i començar-ne una altra de perspectives positives i nous reptes per a les nostres organitzacions.

Per a tota la Junta Directiva, i per a mi mateix, és un orgull veure el gran volum de feina feta, que es presenta resumidament en aquest document. Deixeu-me fer un petit resum amb xifres: hem convocat 48 comissions internes de treball; assistit a un total de 59 actes; hem atès 47 sol•licituds de reunions amb empresaris, la part més important de les quals amb empresaris estrangers interessats en els canvis que s’han produït al nostre país; 34 reunions amb organismes institucionals; hem concedit 14 entrevistes als mitjans de comunicació i hem convocat 4 rodes de premsa. Per finalitzar aquest petit resum, i dins del projecte IWAND, hem organitzat 6 trobades empresarials, de les qual 5 fora d’Andorra.

La comunicació és la clau de l’èxit i el motiu de ser de la CEA, doncs el seu objectiu no és altre que el de continuar sent el portaveu de l’empresariat andorrà i l el defensor dels seus interessos.
Una gran part de la feina feta aquest 2014, tal i com detallo en un paràgraf anterior, està directament lligada a la comunicació: s’ha parlat i debatut amb institucions sobre projectes legislatius i polítiques públiques, refermant-nos com a interlocutor vàlid i respectat per part de les Administracions i altres organitzacions; s’ha presentat la CEA i Andorra a empresaris de l’exterior, que poden esdevenir futurs inversors estrangers; s’han establert contactes amb organitzacions empresarials d’arreu del món; s’han continuat nomenant ambaixadors de la CEA, en el marc del projecte IWAND, que contribueixen a comunicar i presentar Andorra més enllà de les nostres fronteres i que permeten l’organització de trobades amb grups empresarials; també s’ha seguit treballant per consolidar la publicació de la revista Andorra Econòmica, de la qual ja hem publicat tres números; estem acabant el procés de renovació del nostre portal web que, com a gran novetat, a part de la seva modernització, s’acompanya de la creació d’un nou portal en anglès que sota la marca IWAND ha de permetre la millora de la comunicació a l’estranger. En la mateixa línia, volem incrementar la nostra presència a les xarxes socials perseguint la interacció amb socis, col•laboradors i totes aquelles persones que estiguin interessades en contactar i col•laborar amb nosaltres.

No puc deixar de parlar del futur de la CEA. El 2015 és un any d’eleccions: al Consell General, Comunals i també per a la nostra organització, independetment de qui encapçali la CEA, haurà de seguir treballant per enfortir i consolidar el rol d’interlocutor amb les administracions públiques i parapúbliques, el teixit empresarial, els sindicats i la societat en general.
Junts hem de construir el futur i deixar enrere aquests anys difícils que ens ha tocat viure; optimisme, il•lusió, innovació, interacció, cooperació i confiança són alguns dels elements que de ben segur ens ajudaran a aconseguir-ho.

Només em queda agrair l’esforç fet per part de tots, la Junta Directiva, els que participen a les Comissions, els Ambaixadors, els Patrocinadors i els Espònsors, l’equip executiu i a tots i cadascun dels membres que formen la CEA, els convido a continuar treballant com fins ara.

Xavier Altimir
President de la CEA