Qui som

La Confederació Empresarial Andorrana, també coneguda per les sigles CEA, és la patronal andorrana, nascuda amb l’objectiu de representar, gestionar, fomentar i defensar els interessos generals i comuns de les organitzacions empresarials i professionals del Principat d’Andorra.

Està destinada a facilitar als seus membres els mitjans necessaris per a la plena realització i consecució dels fins associatius proposats.

La CEA va ser fundada l’any 2006, davant la necessitat de crear a Andorra, una associació que integrés tot el teixit empresarial del país.

Va néixer impulsada per l’associació Empresa Familiar Andorrana amb l’objectiu de vertebrar els interessos sectorials de les empreses i associacions amb activitat al Principat d’Andorra.

Des del 2006, hem estat partícips de projectes tant a nivell nacional com internacional que han comptat amb les empreses andorranes com a eix central. Actualment un dels nostres membres és el representant dels empresaris i treballadors per compte propi a la CASS i al Consell Econòmic i Social (CES).

RELACIONS I CONVENIS INTERNACIONALS

Actualment manté relacions en l’àmbit internacional amb diverses entitats empresarials i ha signat diversos convenis de col·laboració amb associacions com la Organización Internacional de Empleadores (OIE), la Asociación de las pymes europeas (SME United), la Confederación Española de Organizaciones Empresariales (CEOE)Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC), Confédération des petites et moyennes entreprises (CPME), entre altres.

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) a més, ha treballat colze a colze amb la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB) i el Consejo Empresarial Iberoamericano (CEIB) en l’organització del Fòrum Empresarial de la Cimera Iberoamericana (Andorra) 2020.

VISIÓ

ÀMBIT NACIONAL: Consolidar un marc estable del teixit empresarial fomentant així el progrés i l’excel·lència de les empreses a Andorra.

ÀMBIT INTERNACIONAL:
Col·laborar  i promoure la internacionalització de les empreses andorranes com a nova estratègia empresarial per obrir noves vies de mercat.

MISSIÓ

La nostra missió és la de REPRESENTAR, GESTIONAR, FOMENTAR i DEFENSAR els interessos generals i comuns de les organitzacions empresarials i professionals del Principat d’Andorra.

ELS NOSTRES VALORS

Així mateix, des de la CEA treballem activament per promoure l’impuls de noves idees d’emprenedoria i dels joves  empresaris, i donem suport al futur empresarial andorrà.

Els nostres valors:

  • TRANSPARÈNCIA
  • COOPERACIÓ
  • INDEPENDÈNCIA
  • PARTICIPACIÓ
  • AUTONOMIA
  • TRANSVERSALITAT
  • TREBALL EN EQUIP