Memòria CEA 2012Els que ens toca viure són moments difícils, però ens en sortirem. Com hem sabut fer sempre, sumant esforços, construint i reinventant-nos des de dins i cap el món.

Andorra viu uns moments complicats on conflueix la crisi conjuntural, amb la crisi sistèmica i l’esgotament d’un model que ens ha donat la prosperitat dels darrers anys, però també nous reptes de futur encara per resoldre.
La societat andorrana viu immersa en un procés incert de canvi, del qual en podem sortir més forts si sabem aprofitar el moment i si som capaços de generar amb prou agilitat el canvi de mentalitat que les noves normes i maneres de fer ens imposen a nivell global.
Tenim un gran potencial que hem de saber treballar i canalitzar, emparats i protegits per un marc fiscal avantatjós però homologable. Deixant enrere els recels de l’obertura econòmica per internacionalitzar-nos i aprofitar les sinèrgies que es puguin crear amb empreses estrangeres dins i fora de les nostres fronteres.
I hem de saber-ho fer junts. Perquè el moment és prou important per reunir tots els efectius. Perquè en una societat tradicionalment individualista, avui més que mai, la CEA demostra que com a interlocutors de l’empresariat andorrà podem assolir els canvis cabdals que els nous temps requereixen a nivell polític, social i laboral.
Per això, avui, més que mai, cal treballar plegats i posar sobre la taula una única veu, la de l’empresari andorrà. Pioner, capdavanter i amb visió de futur. La CEA durant el 2012 ha continuat treballant des de diversos fronts per defensar els interessos i el futur de l’empresariat nacional: mantenint contactes i teixint lligams amb altres entitats associatives empresarials del nostre entorn, promovent sinèrgies d’àmbit econòmic entre les diferents organitzacions empresarials del país i participant en el desplegament legislatiu i en les reformes d’àmbit laboral i/o social que repercuteixen directament o indirectament en l’activitat empresarial.
Una tasca que esperem compartir amb tots els nostres afiliats. Perquè la teva veu és important.

Xavier Altimir
President de la CEA