andorra-economica-3L’HORA DELS JOVES

Veig la història del nostre país amb orgull, l’orgull d’algú que ha vist com els seus pares han treballat durant més de quaranta anys sense descans per poder donar un futur als fills i prosperitat al país. La nostra generació ha continuat lluitant per fer d’aquest país un país pròsper on la gent que hi viu gaudeixi d’una bona qualitat de vida.
Només cal mirar al nostre entorn més proper per veure que no estem tant malament. Aquest esforç, fruit del treball de moltes generacions d’andorrans, s’ha vist recompensat durant unes quantes dècades.
La crisi financera i econòmica actual en què està immersa Europa ens ajuda (obliga?) a reflexionar i a treure conclusions positives que ens ajudin a millorar com a éssers humans i com a societat. Ara cal, més que mai, retrobar el camí del creixement i la prosperitat. Són molts els canvis que s’han produït a Andorra aquests darrers anys, canvis que tot i que no tothom comparteix, s’han produït i han de propiciar noves oportunitats per als empresaris i treballadors d’Andorra.
L’evolució és inevitable, quedar-se estancats en fórmules que han funcionat i donat bons resultats en un passat proper i durant un ampli període de temps representaria un greu error i condemnaríem el país i els seus ciutadans a l’estancament i a l’empobriment gradual.
El potencial que tenim és molt gran; l’experiència acumulada durant tots aquets anys és un dels nostres punt forts i, si a tots aquests
factors hi afegim la preparació i l’empenta de les noves generacions, de ben segur que el futur que ens espera és engrescador.
L’hora de les noves generacions ha arribat. Molts dels nostres joves es preparen per tenir un futur, un futur millor i que hem d’intentar per tots els mitjans que sigui aquí, a Andorra, el lloc escollit. Què millor que el seu país per transformar tot el seu coneixement, aprenentatge i potencial en prosperitat. Joves que, amb una nova mentalitat, menys individualista, més col·laboradora, més participativa i més innovadora de ben segur han d’ajudar a fer d’Andorra el país que tots somiem.
Com a president de la Confederació Empresarial Andorrana us convido a participar i a involucrar-vos amb la nostra organització perquè tots junts trobem les millors fórmules i la millor manera de convertir el nostre petit país en un exemple per al món. L’obertura econòmica, és l’instrument principal que ha de servir perquè els empresaris andorrans deixin les seves pors a casa i demostrin que podem traslladar el nostre coneixement i la nostra experiència cap a l’exterior.
“Virtus Unita Fortior”, el lema que tant orgullosos lluïm al nostre escut, continua vigent en l’actualitat, només cal continuar aplicant-lo.